Джеймс Бонд може да бъде небинарен в бъдеще

В бъдеще Джеймс Бонд може да се превърне в небинарен герой, спомена в интервю Барабра Броколи, продуцент на франчайза за 007. Това се случва след излизането на филма „Смъртта може да почака„, който се очаква да бъде последната част с Даниел Крейг в култовата роля, създадена от писателя Иън Флеминг.

Предстоящото оттегляне на 53-годишния Крейг от франчайза доведе до спекулации относно бъдещето на героя – включително кой би могъл да го изиграе в следващия филм.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Има и въпроси относно разнообразието на ролята, като например небинарността – като героят потенциално може да бъде с „they/them“ местоимения и в бъдеще да не се идентифицира нито като мъж, нито като жена, съобщават от Mirror UK.

Продуцентът Барабра Броколи заяви, че според нея Джеймс Бонд трябва да е мъжка роля – тъй като трябва да се правят повече филми за жени, а не жени да играят традиционно мъжки роли. А когато водещата на подкаста Анна Смит я попита дали ролята може да бъде небинарна в бъдеще, Барбара отговори: „Кой знае? Искам да кажа, че мисля, че това е отворено. Просто трябва да намерим подходящия актьор.

Снимка: Universal