Безплатно и анонимно тестване за ХИВ след работа

Чудесна новина за всички онези, които искат да се тестват за ХИВ безплатно и анонимно, но работят всеки делничен ден до 18:00, понякога дори до 19:00 часа. CheckPoint София е с отворени врати чак до 20:00 часа. Центърът е единственото място не само в София, но и в България, което предлага подобна услуга.

Той вече работи и всяка събота от 12:00 до 18:00 часа, което го прави идеален вариант за хората от страната, които се опасяват да се тестват в по-малкото населено място, където живеят.

 
L’N’Q: House & Disco
 

CheckPoint София се намира на ул. Цар Самуил 111 (пряка на ул Пиротска), на 5 минути пеша от метростанция Сердика.

Ако си гей или би мъж, който прави секс с повече от един партньор, е изключително важно е да се тестваш за ХИВ на всеки 3 месеца. В случай, че се окаже, че имаш положителен ХИВ статус, ще можеш да започнеш антиретровирусна терапия (АРТ) скоро след като си се тествал. България разполага с почти цялата налична антиретровирусна терапия, която се предписва в Западна Европа. Модерната терапия, контролираща ХИВ, рядко има каквито и да е странични ефекти, твърдят от центъра.

Най-хубавото е, че след като започнеш АРТ, стига да се придържаш стриктно към медикаментите си, бързо ще достигнеш ХИВ-неоткрваем статус и няма да може да предадеш ХИВ на своите сексуални партньори.

Друга ключова причина да започнеш терапия възможно най-скоро е фактът, че колкото повече време даваш на ХИВ да влияе върху имунитета ти, толкова по-трайно и необратимо се изменя твоят имунологичен профил. ХИВ по никакъв начин не може да бъде контролиран чрез алтернативна медицина. Няма никакви научни доказатлества, че билки, органична/био храна, хомеопатия и подобни оказват каквото и да било влияние върху вируса.

[interaction id=“5ab8b4017383677a245a7706″]