„Байкал“ с онлайн премиера на 2 февруари

Новият филм на режисьора Деян Барарев “Байкал”, повдигащ чувствителната тема за хомосексуалността и мъжествеността, ще бъде представен с онлайн премиера на 2 февруари в платформата „Кинематограф“.

Сюжетът разказва за двама приятели, Филип и Стоян, които не са се виждали от дълго време и се разбират да се видят и да пият бира заедно. Единият от тях се появява облечен като жена и от там тръгва всичко. В главните роли са Александър Цеков и Иван Станчев.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„От много време имах идея за история между двама души и тя постепенно се изменяше. Накрая с една приятелка от Сърбия седнахме и обсъдихме всичко, а тя написа един много хубав сценарии за дисфункционалната връзка между двама души. Единият от тях е по-скрит в себе си, а другият иска да каже на целия свят какъв е. Малко по-късно след това един мой близък приятел от детството ми се разкри като гей пред мен. Това беше много хубав и трогателен момент, защото осъзнавах колко много му е тежало това и когато ми каза забелязах как преградата между нас се свлече. Преди това се усещаше отчуждение, той измисляше разни истории с жени и когато най-накрая всичко това беше надскочено, усетих, че наистина трябва да направя този филм“, разказва за вдъхновението си Деян Барарев пред PROUD.bg.