Пловдив ще отбележи месеца на Прайд с бар обиколка в Капана на 12 юни

Краят на карантината изглежда като идеалната възможност за отпразнуването на ЛГБТ+ общността и организацията Plovediv Pride планира да направи точно това в месеца на Прайд. И какъв по-добър начин да го направим от бар обиколка в Капана, организирана съвместно с Фондация GLAS. Желаещите да срещнат съмишленици и да си прекарат весело заедно трябва да запазят датата 12 юни в календара си.

„Месецът на Прайд (гордост от английски) се отбелязва ежегодно през юни и работи за постигане на равни права, повишаване на осведомеността относно проблемите, пред които са изправени ЛГБТ+ хората и подобряване на правната им защита в техните общности“, напомнят организаторите.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Вече е ясна и програмата на т.нар ЛГБТ Бар-хоп. Той ще започне от бар „Барабана“ (18:30-20:00), ще продължи през бар „Рая“ (20:00-21:00) и бар „Q-бар“ (21:00-22:00) и ще завърши с частно парти в бар „Баба яга“ от 22:00.

Plovediv Pride е нова неправителствена организация, която ще фокусира усилията си към установяването и организирането на сплотена и силна ЛГБТ+ общност в Пловдив. Досегашните им събития са се провеждали онлайн, заради пандемията, но основателите на организацията имат множество идеи за бъдещето.