Българско мобилно приложение помага на ХИВ пациенти и всеки, търсещ информация

Новото мобилно приложение YouInfoPlus предоставя полезна информация за ХИВ/СПИН както за пациенти с ХИВ, така и за всеки, който се интересува от своя ХИВ статус. Мобилната апликация е разработена по поръчка на сдружение “Здраве без граници”, което управлява Центъра за сексуално здраве в София. Приложението е достъпно за Android и IOS и може да бъде открито в App Store и Googlе Play под името YourInfoPlus.

В приложението може да бъде открита информация на български език за ХИВ/СПИН, за тестването, за пътя на пациента при доказан ХИВ, както и за антиретровирусната терапия и важни аспекти на живота с ХИВ. Мобилната апликация предоставя практически полезно знание, пречупено през опита на пациенти. То съдържа и реални истории на хора, които живеят с ХИВ.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

YouInfoPlus дава възможност на всеки да зададе свой въпрос, да поиска съвет или да заяви среща с ХИВ консултант на “Здраве без граници”. Абонатите на мобилното приложение могат да получават и известия, свързани с новости в лечението, възможностите за подкрепа, както и за работното време на центъра и др. YouInfoPlus e с ненатрапчива визия, която не дава индикации за съдържанието, ако не бъде отворено.

“В дигиталния свят, в който знанието е на един клик разстояние, ние трябва да сме още по-близо до хората, на които помагаме, като им предоставяме проверена, важна и практически полезна информация”, коментира Елена Биринджиева, председател на сдружение “Здраве без граници”.

При разработването на мобилната апликация е била използвана информация от единствения български портал за ХИВ/СПИН – http://aidsbg.info.