CheckPoint София от октомври: безплатни медицински прегледи, платени ваксини и тестове за гонорея и хламидия

Здравният общностен център CheckPoint София разширява подкрепата си към ЛГБТИ общността, като представя няколко възможности от началото на октомври 2020 г.

Безплатна консултация със специалист по инфекциозни болести могат да получат всички, които искат да стартират PrEP, за да се предпазят от инфектиране с ХИВ. Лекарят ще предоставя консултации преди старта на терапията, ще препоръчва изследвания, и ще предлага най-добрата схема за прием за максимална защита и ефективност. Медицинският специалист ще консултира и живеещи с ХИВ по проблеми, свързани с антиретровирусната терапия, съчетаването на други лекарства с ХИВ-терапията, както и по всякакви медицински въпроси, свързани с живота с ХИВ. Пациенти, които имат притеснения относно сексуално-преносими инфекции и имат оплаквания, също могат да се консултират с медицинското лице в CheckPoint София. Записванията стават през телефона на здравния център – +359 2 952 33 99 или на място в работното време на центъра.

 
L’N’Q: House & Disco
 

От началото на октомври всеки понеделник и сряда посетители на здравния център могат да си поставят противогрипна ваксина срещу заплащане. Ваксинацията е препоръчителна за живеещи с ХИВ, както и за уязвимите от грипните вируси – възрастните, работещите с много хора и др.

Първата събота на октомври – 3 октомври 2020 г., ще е първата работна събота за CheckPoint София, като след това здравният център ще продължи да работи в понеделник, сряда, петък и събота от 13.00 до 18.00 ч. От октомври центърът ще предлага и платени бързи тестове с урина и за хламидия и гонорея.