Анти-ХИВ научен проект набира участници от гей общността в София

„Разархивирай се“ (fb: разархивирай се) е изследователски проект, който се провежда от екипа на фондация „Здраве и социално развитие“ в София в сътрудничество с изследователи от Медицинския университет на Уискoнсин в САЩ.

Проектът е насочен към гей общността в София и по-специално към младите мъже, които правят секс с мъже. Целта на „разархивирай се“ е да подкрепи младите мъже да се изследват за ХИВ редовно. Инициативата ще използва подходът „приятели говорят с приятели“ за популяризиране на ползите от редовното тестване за ХИВ.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Резултатите могат да помогнат за създаването на програми за намаляване разпространението на СПИН в нашия град, страната и в целия свят.

В момента се набират участници за втория етап на проекта. Кандидатите трябва да отговарят на два основни критерия  – да са на възраст между 16 и 24 години и да живеят или учат в София. Те ще бъдат поканени да участват в интервю, което ще продължи около час. Като благодарност за отделеното време ще получат финансова компенсация от 25 лева.

Онези, които се съгласят да участват в проучването, може да бъдат включени и в следващи дейности по проекта. Участието им ще бъде запазено в тайна, освен ако те сами не решат да се похвалят.

Желаещите могат да разберат повече подробности на телефон 0884 519842.