5 европейски града с вълнуващ нощен гей живот

Гей общността често гравитира към локации като Малта, Лондон, Брюксел и испанските острови. Централна Европа, обаче, също предлага интересни места за интересни приключения. Голяма част от тези места едва ли са в списъка ви за посещение заради историята си, но днес те предлагат на гей общността специални кътчета, които си заслужават.

Прага:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Съществуват много причини да посетите Прага – характерната архитектура, красивите гледки и… невероятната гей култура. Страните от Източния блок не са известни с приемането на куиър хората, но Прага се е превърнала в център на толерантността. Ако решите да посетите града, трябва да отидете в квартала Vinohrady, в който се намират повечето гей барове и клубове. До него ще стигнете лесно с градски транспорт от центъра.

Будапеща:

След падането на комунизма гей сцената в Будапеща процъфтява и ЛГБТ+ общността в града става все по-открита и шумна. Будапеща организира Прайд от 90-те години насам, но през останалата част от годината също има къде да отидете. Сред задължителните нощни клубове са Why Not, Madrid Bar, Funny Carrot, Capella Cafe и Underworld Club.

Миконос:

Миконос е най-подходящия гръцки остров за гей общността. Всяка година хиляди се събират и препълват гей заведенията, наслаждавайки се на доброто настроение и красивата локация. Вероятно вече сте виждали редица снимки от събитията в Instagram и в това няма нищо случайно. Най-препоръчителните места са Jackie O’, Elia Beach и 54 Club.

Берлин:

Берлин е вероятно европейската столица на нощния живот, а квартала Schöneberg е особено любим на гей хората, заради стотиците си барове и клубове. Не подценявайте, обаче, и Kreuzberg, Prenzlauer Berg и Neukölln, тъй като те също предлагат невероятни удоволствия.

Краков:

Гей сцената в Краков не е толкова леснооткриваема, колкото тази в Берлин, но определено си заслужава търсенето. Повечето места, любими на гей общността се намират в стария еврейски район и в квартала Kazimierz.

Източник: Attitude