Боско се разкри като транс

В четвъртък звездата на 14-ия сезон на Drag Race Боско се включи в Twitter, за да напише емоционален пост за разкриването си, което – както подобава – започна с шега за шоуто.

Не мога да се сетя за по-подходящ момент да ви го кажа, така че ето го: Аз също съм стрейт!„, написа Боско, визирайки „колежката“ си Мади Морфозис, първият цис, хетеро мъж, участвал в шоуто. Увивайки поантата в транс флагове, Боско сподели първото си официално селфи „в преход„, на което се виждат гъстите руси къдрици – и най-важното, пълната, искрена усмивка. Боско уточни, че занапред ще използва she/they местоимения.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Аз съм човек, който много цени личния си живот, но би било глупаво да не говоря за това, докато имам тази платформа„, продължава Боско. Тя обясни, че след приключването на снимките на Drag Race миналото лято е насочила вниманието си към това да разбере как най-добре да подходи към медицинския преход и е започнала да приема хормонална терапия.

Това е нещо, за което мисля от повече от десетилетие„, разкрива Боско и казва, че е била (и е) „ужасена“ от това как ще бъде приет преходът ѝ, но че има стабилна подкрепа в лицето на приятелите и партньрът си. Както и би трябвало да бъде, съобщението на Боско беше посрещнато с любов и пожелания от фенове и кралици в социалните медии.

Представяйки се в Drag Race като „алтернативното момиче от Сиатъл“ с име, взето от мъртвото куче на семейството ѝ, Боско вече е третата открита транс кралица в настоящия сезон на шоуто – първите две биват Кери Колби и Корнбред – което прави този сезон най-женския досега. Макар многобройните скандали около РуПол и факта, че в един момент се прочу с нежеланието си да отвори шоуто за транс изпълнители, от създаването на Drag Race досега в него по един или друг начин са участвали близо 50 транс изпълнители, сред които Готмик, Джия Гън, Лаганджа Естранджа и Кармен Карера.

Снимка: VH1