‘КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА’ ВКЛЮЧВА ПЪРВАТА ГЕЙ СЦЕНА ВЪВ ФИЛМ НА DISNEY

Игралният римейк на „Красавицата и Звяра“ на Disney e един от най-горещо очакваните филми тази година и вече счупи един рекорд – през ноември трейлърът му удари 127 милиона гледания в рамките на 24 часа.

Ако се съди по новината, която режисьора Бил Кондън разкри пред британското списание Attitude, това съвсем няма да бъде единственото историческо постижение на филма.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изигран от американския актьор Джош Гад, верният слуга на злодея Гастон, ЛьоФу, има малка, но много важна собствена сюжетна линия. „ЛьоФу е някой, който един ден иска да бъде Гастон, а на следващия – да го целуне,“ разкри Кондън. „Той е объркан по отношение на това, което иска. Току-що осъзнава, че изпитва такива чувства. Джош постигна нещо наистина фино и впечатляващо. И именно това прави развръзката така удовлетворителна. Не искам да издавам какво се случва, но е мил, недвусмислено гей момент във филм на Disney.“

Главният редактор на Attitude, Мат Кейн, коментира новината като значимо събитие за представянето на ЛГБТ хората в холивудското кино. „Може и да отне много време докато се случи, но това е повратен момент за Disney. Показвайки еднополово привличане в тази кратка, но недвусмислено гей сцена, студиото изпраща послание, че това е нормално и естествено. И това послание ще бъде чуто във всяка държава по света, дори в държави, където все още е социално неприемливо или дори незаконно да бъдеш гей.“

Самият Кондън е открито гей, а също и Иън Маккелън, който влиза в ролята на надутия иконом, превърнат в часовник, Коксуърт.

Само преди дни ви съобщихме за първата гей двойка в хитовата фантастична поредица „Пришълецът“, а миналото лято „Стар Трек“ разкри един от членовете на култовия екипаж като гей и показа съпруга и детето му.