7 ЛГБТ+ подкаста на английски език, които да слушате по време на карантина

През последните години подкастите (тематични аудио или видео формати, наподобяващи радиопредаване, които могат да се слушат по всяко време в интернет) придобиват все по-голяма популярност като канал за получаване на нови знания, но и за разпускане и забавление. Ако винаги сте искали да слушате подкасти на ЛГБТ+ тематика и сега най-накрая се радвате на нужното свободно време, ние подбрахме за вас най-добрите варианти. Използвали сме линкове за подкастите в Spotify, където може да намерите архив от всички излъчвания.

Getting curious with Jonathan Van Ness:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В седмичния си подкаст Джонатан Ван Нес от „Queer Eye“ обсъжда със специалисти важни въпроси за куиър културата. Малко са ЛГБТ+ хората, които не харесват Джонатан и умението му да зареди слушателя с позитивна енергия, дори когато обсъжданата тема е мрачна и смущаваща.

Слушайте тук.

Attitude Heroes:

През 2017 година известното британско гей списание „Attitude“ отбелязва 50-годишнината от декриминализирането на хомосексуалността в Англия и Уелс с подкаста „Attitude Heroes“. В рамките на 12 епизода, екипът на списанието интервюира ключови гей фигури от съвременната британска история, сред които Иан Маккелън, Том Дейли и Пол О’Грейди.

Слушайте тук

Homo Sapiens:

В първите сезони на „Homo Sapiens“ Уил Йънг и Крис Суийни обсъждат интересни и важни теми, които вълнуват ЛГБТ+ хората по света. В актуалният сезон Уил е заместен от актьора Алан Къминг.

Слушайте тук.

RuPaul: What’s The Tee? With Michelle Visage:

Ако RuPaul’s Drag Race не ви е достатъчно, винаги може да се обърнете към подкаста на Ру Пол и Мишел Висаж, в който те обсъждат случващото се в популярната култура и на драг сцената. Сред гостите са големи имена като Найл Роджърс, Трой Сиван, Майли Сайръс, Рита Ора и Кара Делевин.

Слушайте тук.

Queery Podcast:

Подкастът на стенд-ъп комика Камерън Еспозито „Queery Podcast“ се фокусира върху индивидуалните истории на обикновени хора от ЛГБТ+ общността, които често засягат темата за разкриването, изразяването на пола и гражданските права.

Слушайте тук.

Food 4 Thot:

„Food 4 Thot“ e най-разнообразния и хумористичен подкаст в списъка ни. Четирима гей мъже от различен произход обсъждат сексуалния си опит, връзките си, расовата си идентичност, любимите си книги и всичко друго, което ги вълнува.

Слушайте тук.

The Read:

„The Read“ е подкаст за меломаните, фокусиран върху поп и хип-хоп културата, които биват погледнати от водещите Фъри и Кристъл през призмата на куиър хумора.

Слушайте тук.