7 ЛГБТ+ подкаста на английски език, които да слушате по време на карантина

 
Sofia Pride 2023
 

През последните години подкастите (тематични аудио или видео формати, наподобяващи радиопредаване, които могат да се слушат по всяко време в интернет) придобиват все по-голяма популярност като канал за получаване на нови знания, но и за разпускане и забавление. Ако винаги сте искали да слушате подкасти на ЛГБТ+ тематика и сега най-накрая се радвате на нужното свободно време, ние подбрахме за вас най-добрите варианти. Използвали сме линкове за подкастите в Spotify, където може да намерите архив от всички излъчвания.

Getting curious with Jonathan Van Ness:

В седмичния си подкаст Джонатан Ван Нес от „Queer Eye“ обсъжда със специалисти важни въпроси за куиър културата. Малко са ЛГБТ+ хората, които не харесват Джонатан и умението му да зареди слушателя с позитивна енергия, дори когато обсъжданата тема е мрачна и смущаваща.

Слушайте тук.

Attitude Heroes:

През 2017 година известното британско гей списание „Attitude“ отбелязва 50-годишнината от декриминализирането на хомосексуалността в Англия и Уелс с подкаста „Attitude Heroes“. В рамките на 12 епизода, екипът на списанието интервюира ключови гей фигури от съвременната британска история, сред които Иан Маккелън, Том Дейли и Пол О’Грейди.

Слушайте тук

Homo Sapiens:

В първите сезони на „Homo Sapiens“ Уил Йънг и Крис Суийни обсъждат интересни и важни теми, които вълнуват ЛГБТ+ хората по света. В актуалният сезон Уил е заместен от актьора Алан Къминг.

Слушайте тук.

RuPaul: What’s The Tee? With Michelle Visage:

Ако RuPaul’s Drag Race не ви е достатъчно, винаги може да се обърнете към подкаста на Ру Пол и Мишел Висаж, в който те обсъждат случващото се в популярната култура и на драг сцената. Сред гостите са големи имена като Найл Роджърс, Трой Сиван, Майли Сайръс, Рита Ора и Кара Делевин.

Слушайте тук.

Queery Podcast:

Подкастът на стенд-ъп комика Камерън Еспозито „Queery Podcast“ се фокусира върху индивидуалните истории на обикновени хора от ЛГБТ+ общността, които често засягат темата за разкриването, изразяването на пола и гражданските права.

Слушайте тук.

Food 4 Thot:

„Food 4 Thot“ e най-разнообразния и хумористичен подкаст в списъка ни. Четирима гей мъже от различен произход обсъждат сексуалния си опит, връзките си, расовата си идентичност, любимите си книги и всичко друго, което ги вълнува.

Слушайте тук.

The Read:

„The Read“ е подкаст за меломаните, фокусиран върху поп и хип-хоп културата, които биват погледнати от водещите Фъри и Кристъл през призмата на куиър хумора.

Слушайте тук.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина