Анимирано филмче за влюбен гей ученик стана вирусна сензация (видео)

Несъмнено най-сладкото анимирано филмче на гей тематика, създавано някога, се превърна във вирусна сензация часове след своята онлайн премиера. “In a Heartbeat” бе качен в YouTube в понеделник и за три дни е бил гледан над 10 милиона пъти.

4-минутният филм е разтапящо сладък разказ за гей ученик, който “рискува да бъде разкрит от собственото си сърце, което изскача от гърдите му, за да преследва момчето на мечтите му”.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Неизбежният успех филмчето бе загатнат още по време на Kickstarter кампанията за финансирането му тази пролет. Създателите му – студентите Beth David и Esteban Bravo, останаха изумени, когато събраха нужните средства в рамките на едва три часа от старта на кампанията.

Младите кинотворци не само са уловили по майсторски начин трепетите на първата любов, но са успели да вплетат добавената сложност, преживявана от гей подрастващите. Превръщайки сърцето на момчето в отделен персонаж, те изобразяват конфликта между разум и чувства – конфликт, който в този случай е допълнен от страха на главния герой от това сексуалността му да стане известна на любимото момче и съучениците им.

“Преживяванията на гей хората не са тема, която е била обстойно разглеждана в компютърната анимация,” казва Bravo. “Искаме да изпратим послание за любов и себеприемане до всички онези деца и млади хора, които изпитват трудности със своята ЛГБТ+ идентичност, подобно на главния герой.”