Тук-Там търси българите по света

„Само си представи – 100 000 българи, които отделят един час на месец за смислени инициативи в България – това са 100 000 часа инвестирано време за България!“

Порталът Тук-Там стартира първото по рода си миграционно проучване, за да отговори на вечния въпрос – Къде са българите по света и какви са техните нагласи?

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Целта на проучването е да се построи една глобална brain gain мрежа от българи, които са свързани помежду си и остават свързани с България. След обстойно проучване обаче от Тук-Там установяват, че липсва важна информация за мненията и нуждите на българите извън България и има място за подобрение. Данните за броя на българите по света варират, а процесите за проследяване на миграцията често са трудоемки и бюрократични. Гласът на българите в чужбина е важен, но остава нечут – липсва трибуна, чрез която те да споделят своите нагласи.

Как да се включиш?

  • Ако живееш извън България или наскоро си се завърнал от чужбина, отговори на анкетата. Ще ти отнеме 5 минути, а резултатът ще ни помогне да запълним картината на българската диаспора.
  • Ако имаш близки и приятели извън България, сподели им за проучването. Така ще ни помогнеш да достигнем до повече хора и да имаме по-ясна представа за глобалната българска общност.

Повече за инициативата и анкетите може откриете на сайта на Тук-Там.