Флорида разширява обхвата на жестокия закон „Не казвай гей“

Темите за ЛГБТИ+ общността вече ще са забранени за ученици във всички възрасти.

Образователният борд на Флорида гласува за разширяване на обхвата на щатския закон „Не казвай гей“ до всички класове, което означава, че всяка форма на съдържание за ЛГБТИ+ общността на практика е забранена във всички класни стаи.

Законът за родителските права в образованието, по-известен като „Не казвай гей„, насочен към ЛГБТИ+ общността, беше разширен от трети до осми клас само преди три седмици.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Вчера (19 април) законът беше разширен още веднъж, което означава, че дискусиите по темите за ЛГБТИ+ общността вече са забранени от детската градина до дванадесети клас.

Разширението „забранява преподаването в клас на учениците от предучилищна възраст до трети клас на теми, свързани със сексуалната ориентация или половата идентичност„, докато за класовете от четвърти до дванадесети подобни дискусии са забранени, освен когато „такова преподаване е или изрично изисквано от щатските академични стандарти„, или е част от незадължителен час по сексуално образование.

Изменението добавя, че такива теми не могат да се провеждат „по начин, който не е подходящ за възрастта или развитието на учениците в съответствие с държавните стандарти„, цитира ABC News от законодателството.

Групи за защита на правата на ЛГБТИ+ хората и гражданските права изтъкнаха, че законодателството е изключително неясно, което означава, че много учители могат да станат предпазливи дори да споменат, че имат партньор от същия пол или че имат стикер с дъга в класната стая, от страх да не бъдат съдени от родители или да загубят работата си.