ПРОТЕСТ: НЕ на омразата!

Отново излизаме на протест!

Този петък Софийски градски съд се произнесе по делото срещу Боян Расате, който през октомври, заедно с група от свои привърженици, нападна и потроши общностното ЛГБТИ пространство Rainbow Hub и удари активистка в лицето. За пълното опустошение на пространството Расате беше освободен от наказателна отговорност и му беше отсъдено да изплати глоба от 3000 лв.

Същевременно, Расате беше ОПРАВДАН по обвинението за нанесена лека телесна повреда на Глория Филипова. Тази „присъда“ отправя послание към цялата ни общност, че нашата безопасност и нашите животи по никакъв начин не са приоритет за властимащите. Това е присъда, която казва на обществото, че който желае, може да извърши престъпление от омраза и да се размине със символична глоба.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Няма да мълчим и няма да търпим! Нека излезем на улицата заедно, за да покажем, че ще държим взимащите решения отговорни, че ще се борим, докато няма справедливост – за пострадалите при нападението и за цялата ни общност!

Искаме незабавни промени в Наказателния кодекс, които да включват престъпления от хомофобски и трансфобски подбуди! Искаме справедливост СЕГА!

ПОНЕДЕЛНИК, 27 ЮНИ, 18:30 пред Министерство На Правосъдието!