Тенеси : Транс хората са изправени пред негативни реакции след стрелба в училище

Когато полицията в Нешвил обяви, че стрелецът, убил три деца и трима възрастни в училище тази седмица, е бил транс мъж, общността в Тенеси се подготвиха за нова ярост в щата, който наскоро предложи редица закони срещу транссексуалните.

Съвсем наскоро републиканци, сред които Джей Ди Ванс, сенатор от Охайо, и представителката на САЩ Марджъри Тейлър Грийн, предположиха в публикации в социалните мрежи, че половата идентичност на стрелеца може да е фактор за убийствата.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

По-късно полицията заяви, че не знае половата идентичност на стрелеца със сигурност.

Още преди стрелбата много транс граждани на Тенеси се чувстваха онеправдани от усилията на техния щат да регулира живота на гей и трасн хората и все повече се страхуваха за своята безопасност.

Контролираното от републиканците законодателно събрание на Тенеси наскоро забрани медицинските грижи за потвърждаване на пола, като например блокъри за пубертета и хормонална терапия, за лица под 18 години, въпреки че медицински асоциации в САЩ твърдят, че подобно лечение може да спаси живот.

То също така ограничи публичните драг шоута с двусмислено формулиран закон, който влиза в сила този уикенд и включва „имитатори на мъже или жени“ в същата категория с рейтинг X като стриптизьорите. С напредването на законопроекта въоръжени неонацисти и други крайно десни групи протестираха пред различни клубове, които бяха домакини на драг шоута в щата.

Законопроектите в Тенеси са част от по-широкия анти-транс натиск на републиканците в консервативните щати, които твърдят, че защитават децата.