Мариса Томей: Леля Мей трябва да е куиър

 
BHK Banner
 

Звездата от филма “Спайдър-Мен: Няма път към дома” Мариса Томей каза това, което всички си мислим: леля Мей трябва да е куиър.

Мей винаги е била готината леля, а сега актрисата разкри как се е борила за това героинята да има приятелка. В трилогията “Завръщането на Спайдърмен у дома” се срещаме с Мей известно време след загубата на съпруга ѝ, чичо Бен. Тя започва да се среща с Хепи Хоган във втория филм, “Далече от дома“.

Наистина имам чувството, че връзката им се усеща по-скоро като стечение на обстоятелствата.“, казва тя пред Geeks of Color. “Мисля, че те са приятели… заклещени са заедно… няма с кого другиго да говорят [за Питър Паркър], те се харесват достатъчно, имали са си забавление, афера…” Томей добавя: “Преди дори да се появи идеята за Хепи, имаше момент, в който почувствах, че Мей трябва да е с жена.” Смеейки се, тя обясни, че “наистина е искала Ейми Паскал от Sony да бъде моя приятелка“. “Бях като: “Никой дори не трябва да познава Ейми, аз просто ще бъда в някоя сцена, а ти ще бъдеш там… това ще бъде просто като нещо фино“, продължи тя. “Никой не се съгласи с тази моя идея тогава.

Ако леля Мей се разкрие като куиър, тя ще се присъедини към много малка, но нарастваща група ЛГБТ+ герои от филмовата вселена на Marvel (MCU). Неотдавна сериалът “Ястребово око” на “Дисни плюс” представи Уенди Конрад – известна още като Bombshell, която е наемник, специализиран в експлозиви, която има връзка с друга жена.

Преди това “Вечните” стана първият филм от MCU, който представи гей супергерой – Фастос. Локи също е потвърден като канонично бисексуален в своя самостоятелен сериал по “Дисни Плюс“, а сексуалността на Валкирия ще бъде изследвана в предстоящия филм “Тор: Любов и война“.

Филмът “Спайдър-мен: Далече от дома” се отличава и с включването на първия аут транс актьор в MCU: Зак Барак, който изигра приятел на Питър Паркър.

Снимка: Marvel Studios

Хареса ли ви статията?