Бурни реакции след като Кит Конър бе принуден да се разкрие

Хората се обединяват около актьора от Heartstopper, след като той бе принуден да се разкрие.

 
Кабинет Дъга – банер
 

Медиите и обществеността оказват все по-голям натиск за по-автентично представяне на ЛГБТИ+ на екрана, което често поставя актьорите под прицел. И въпреки че ние заслужаваме това по-автентично представяне, което отразява нашите реалности обратно към нас, то когато натискът се увеличава, длъжни ли са актьорите да излязат и да споделят личния си живот? Феновете на Heartstopper в социалните мрежи споделят гнева си, след като звездата Кит Конър беше „принуден“ да се разкрие като бисексуален.

Актьорът месеци наред се бори с обвиненията в т. нар. queer-baiting, откакто беше забелязан с колежката си Мая Рефико, което доведе до това той да спре да използва социалната мрежа Туитър заради напорът от обиди. Въпреки че заяви, че не иска да поставя етикет на сексуалността си, след продължителния тормоз, в понеделник той написа в Туитър: „Връщам се за минута. Аз съм бисексуален. Поздравления за това, че сте принудили 18-годишно момче да се разкрие. мисля, че някои от вас не разбраха смисъла на шоуто. довиждане.

Постът предизвика възмущение в социалните мрежи, като хиляди хора се стекоха, за да подкрепят Конър и да призоват онези, които са го притискали да се разкрие. Тъй като туитът на Кит Конър събра над 500 000 харесвания, #Heartstopper и #KitConnor се превърнаха в две от най-актуалните теми в Twitter.

Алис Осман, автор на поредицата Heartstopper, изрази подкрепата си и написа: „Наистина не разбирам как хората могат да гледат Heartstopper и след това с радост да прекарват времето си в разсъждения за сексуалността на непознат и да съдят въз основа на стереотипи. Надявам се, че всички тези хора ще се почувстват неудобно. Кит, ти си невероятна.“

Мнозина подкрепиха Осман, споделяйки страници от нейния комикс, в който изрично се казва: „Не трябва да правите нищо, докато не сте готови„, когато става въпрос за това да разкриете на хората своята сексуалност.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина