Протест срещу анти-ЛГБТ събитие в София

Утре, 25 март от 9:00 ч. пред Централен военен клуб се организира протестът “Мобилизация в защита на човешките права” в отговор на планираната конференция, организирана от Сдружение “Род интернешънъл” с цел плануване на конкретни стратегии за прокарване на законодателни и медийни политики против т. нар. “джендър идеология”.

“Тези скандални амбиции са съчетани с не по-малко тревожно чуждо вмешателство на палеоконсервативни външни сили от Унгария, Полша и САЩ във вътрешните работи на демократична България. Това се извършва с “благословията” на корумпирани църковни деятели и крайнодесните политически партии в България: ВМРО, „лявата“ БСП, „Възраждане“ и други позоваващи се на “Род интернешънъл” от трибуната на самото Народно събрание”, споделят организаторите от Храна, не война и Мини-прайд.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Организаторите апелират за незабавна мобилизация на българската общественост за предотвратяване провеждането на конференцията с антинаучен и религиозно-фанатичен характер, при очаквано сезиране на съдебната и изпълнителната власт, ДАНС и прокуратурата с цел незабавно разследване на противообществената дейност на НПО-то “Род интернешънъл”.

Те добавят: “Не можем да си позволим да ставаме безучастни свидетели на поредни опити за разрастване на международно по същество неонацистко движение под прикритието на църквния морал, прокарващо политики за налагане на ретроградни патриархални догми, от които най-потърпевши са жените и ЛГБТИ+ хората.

Солидарен кръг за взаимопомощ срещу джендърното насилие „Не си сам(А)“ призовава – затова излизаме на 25 март сутринта в 9:00 ч. пред Централен военен клуб, за да върнем нещата в свои ръце, да ограничим достъпа до “конференцията” и незабавно да предотвратим нейното провеждане!