Борис Урумов

Танците и кулинарията се срещат в разпродадено представление в София

 
Sofia Pride 2023
 

Танцовият спектакъл с кулинарен сюжет “Приказки от Космоса: Неземни тайнства” се разпродаде за броени дни. Премиерното представление, вдъхновено от бурната среда на кулинарния свят, е дело на режисьора-хореограф Коста Каракашян и режисьора-драматург Антония Георгиева. Те работят по него с артистичния сладкар Александър Цеков. Той е творчески директор на ресторант „Космос„, където ще се проведе и представление на 29-и, 30-и и 31-и март.

В новия спектакъл творческият екип трансформира традиционните български приказки във вечеря-преживяване, в което ще оживеят герои от българския фолклор. Част от представлението е петстепенно дегустационно меню, създадено от главния готвач на ресторант “Космос” шеф Владислав Пенов и екипа на ресторанта.

Българската танцова трупа Karakashyan & Artists ще представи отново вече успешния си спектакъл „Кухня“. Това ще се случи на 29-и и 30-и април в Кулинарната академия HRC, а билети  вече се продават онлайн. Поредицата от представления, продуцирани от креативното студио, отвежда публиката в алтернативно кулинарно и сценично изживяване, разкривайки физическото и психологическото напрежение на професионалната кухня.

Представленията “Приказки от Космоса: Неземни тайнства” и „Кухня“ се реализират с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Възстановяване и развитие на частни културни организации”.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина