„Странен начин на живот“ с първа прожекция в България

Педро Алмодовар ни изкушава с нов филм, при това уестърн в стил „Планината Броукбек„. С него даваме старт на новото издание на Киномания.

Една от първите прожекции на тазгодишното издание на Киномания е нашумелият късометражен филм на Алмодовар – „Странен начин на живот“ с участието на Педро Паскал. Лентата, която месеци наред държеше гей-туитър нащрек, пристига в България на 17 ноември.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Алмодовар е посветил кариерата си на създаването на великолепни произведения на кинематографичния пастиш, без да жертва нито за миг интереса си към дълбините на човешката природа. С новия си зашеметяващ късометражен филм испанският режисьор създава нещо неочаквано – хипермъжка уестърн мелодрама с ярки цветове и взривоопасна еротика.

Итън Хоук е в ролята на шериф от малък град, който след 25 години възобновява връзката с бившия си любовник Силва (Педро Паскал), чийто син е заподозрян в местно убийство. Великолепно заснет и озвучен, филмът улавя рядко екранизираната интензивност на романтиката на средна възраст.

Странен начин на живот гледаме на 17 ноември от 19:00 в Дом на киното в рамките на Киномания 2023. Билети ще откриете на място в Дом на киното и онлайн.