Официална премиера на първата гей романтична комедия „Дружки“ у нас

От една страна, новият филм с участието на Били Айхнер и Люк Макфарлан е класическа романтична комедия от Ню Йорк с любовна история, която ще стопли сърцето и на най-циничния кинозрител. От друга, заради филмите, които са доминирали в боксофиса преди него, значимостта на „Дружки“ означава, че разговорът около премиерата му не е съсредоточен единствено върху неговата комедия или романтика. Филмът „Дружки„, който Били Айхнер режисира, продуцира и пише заедно с Ник Столър, е първата гей романтична комедия, пускана някога от голямо студио, и включва открито ЛГБТИ+ актьорски състав.

Боби Либър е прагматичен и здраво стъпил на земята, популярен блогър, който винаги е разчитал единствено на себе си. Резултатът – Боби не смята, че животът си заслужава да бъде споделян с някой друг и определено не вярва в истинската любов, каквото и да се опитват да му внушат неговите приятели, романтичните песни и филми и светът като цяло. Арън е красив и добре сложен мъж, който не се свени да се впуска във всевъзможни сексуални и емоционални връзки.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Той обаче не се чувства щастлив в корпоративната среда, в която работи и живее, но се страхува да я напусне и да следва мечтите си, защото е прекалено загрижен за мнението на хората около него и най-вече за това на взискателните му родители. Срещата между Боби и Арън е съдбовна. Животът на двамата се променя към добро завинаги, но дали изначалните недостатъци на техните характери и най-вече страховете, които всеки от тях крие, ще им позволят да „остареят заедно“ като семейство?

„Дружки“ може да откриете в Дом на киното и всички големи кина от утре, 28 октомври.