Нова предизборна атака пред Народния Театър

В навечерието на изборите на 13 ноември, Събота в 18:30 в алея на парка на Народния Театър пред Минисерство на отбранаа се разиграва грозна сцена на насилие.  Група тийнейджъри на възраст между 15 и 23 годишна възраст слушат музика от телефона си в градинката. Стилът на музиката е антифашистки пънк.

Нападателите са на около 30 годишна възраст с бради, черни дрехи. Единият от тях носи суичър с цитат на Хитлер от неонацистки химн. Всички са с еднакви черни кубинки с метални бомбета, пръстени с келтски кръстове и орел.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Те се засилват към тийнейджърите с думите ,,Вие антифа ли сте, бе?’’. Те отговарят: ,,Да.’’.

Тогава един от нападателите удря с юмрук в лицето едно от момичетата.
Момче от групата й с приятели се изправя да защити ги защити. Нападателите го удрят с юмрук. След това нападателите удрят още веднъж първото момиче. Едно от момичетата от групата й се притичва на помощ с репликата:  „Не е нормално да удряте 15 годишни момичета!’’. ,,Ще ви викнем още хора, да ви изметем оттука!“ отвръщат нападателите след което ритат момичето в крака и избягват в посока Народния Театър.

Едно от момчетата е с цепната вежда. Момичето е с цепната лява вежда, окото й е пълно с кръв и полузатворено и не може да вижда с него. Скулата й е натъртена. Налага се да постъпи в болница.  Групата е обмисляла да се обади на 112, но поради предишен злополучен опит със служители на МВР, се отказва да го направи.

На въпроса как се чувства след нападението, един от свидетелите отговаря: ,,Чувствам се не безсилен, а по-скоро много разочарован, че ни използват за предизборни изкупителни жертви.’’ Момичето, което е било нападнато споделя за Huge: ,,Чувствам се още по-амбицирана да отстоявам моето си. Никога не могат да ме накарат с няколко юмрука да си променя мисленето и да ме променят като човек.’’ И двамата пожелаха да останат анонимни.

Припомняме, че тази атака се случва само две седмици след като Боян Расате, кандидат за президент на БНС нахлу в Rainbow Hub заедно с десетина души, изпотрошиха мебелировката и техниката вътре и удариха една от активистките Глория Филипова.

(с редакции от 16.11.21)

Ако сте свидетели или жертви на престъпление или език на омраза, подайте сигнал на платформата www.wearetolerant.com