Националният образователен синдикат отправя предупреждение към правителството на Обединеното кралство

Националният синдикат на образованието (NEU) отправя критики към правителството на Обединеното кралство за това, че не осигурява приобщаващо образование за ЛГБТИ+ учениците.

NEU организира ежегодното си събитие в Харогейт. Миналата сряда (5 април) беше прието предложение, целящо подобряване на приобщаващото образование в Обединеното кралство.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В коментар д-р Мери Бустед, генерален секретар на NEU, заяви: „Близо 20 години след отмяната на член 28 – твърде много ученици все още преминават през образователен процес, който не включва въпроси и теми свързани с ЛГБТИ+ общността. Приобщаващото преподаване е от съществено значение за учениците, които са гей, транс или небинарни, а също така е доказано, че носи много ползи за всички ученици в това да бъдат по-толерантни.

Д-р Бустед подчерта колко е важно да се „овластят“ ЛГБТИ+ учениците и младите хора. Това означава, че те могат да развият положителни нагласи от времето, когато са в училище, и след това.

Учителите се нуждаят от време и подкрепа, за да разработят ресурси за учебната програма, които са приобщаващи и представителни.

Тя отбеляза, че това е особено важен момент с фигури като Андрю Тейт за предоставяне на „нетолерантно и разделящо съдържание„.

NEU иска да осигури ресурси, които да помогнат на училищата да подкрепят ЛГБТИ+ учениците.