Медицинският съвет на Флорида официално забранява транс-грижите за непълнолетни

Това включва достъп до блокери и хормонална терапия.

В петък Бордът по медицина и Бордът по остеопатична медицина на Флорида гласуваха с 6-3 гласа, за да оформят формулировката на новите правила, които сериозно ще ограничат достъпа до блокери на пубертета и хормонална терапия за транс младежи под 18 години.

След като бъдат въведени, правилата на практика ще замразят грижите за непълнолетни, които потвърждават пола им в щата, като ще попречат на младите флоридчани да получат достъп до блокери или хормонална терапия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Съвместният съвет (от който отсъстваха петима членове) обаче се раздели по отношение на изключението, позволяващо на лекарите да предписват лекарствата „под егидата на одобрени от Съвета за институционален преглед (IRB), инициирани от изследователи клинични проучвания„, провеждани в определени медицински училища на щата. Медицинският съвет гласува за премахване на изключението, докато Съветът по остеопатична медицина гласува за неговото запазване, създавайки различни стандарти за грижи. Ако бъде приет, на лекарите по остеопатична медицина ще бъде позволено да предоставят лечение на нови пациенти в рамките на изпитвания, докато на останалите лекари по медицина няма да бъде позволено.

Правилата, които първоначално бяха одобрени през октомври, като се очакваше да бъдат формулирани конкретно, сега ще бъдат подложени на 21-дневен период за обществено обсъждане, преди да продължат процеса на ратификация. Този период може да включва няколко кръга на преразглеждане и обществено обсъждане.

Заседанието беше излъчено хаотично чрез нестабилна връзка от хотел Holiday Inn близо до Disney World, което затрудни разчитането на развитието на събитията. Общественото мнение изглеждаше силно против правилата и работата често беше прекъсвана от освирквания от страна на присъстващите. Сред изказалите се по време на частта за публични коментари на заседанието беше представителката на Демократическата партия Анна В. Ескамани, която упрекна съветите, че използват „дискредитирани, пристрастни и компрометирани“ експерти, за да прокарват политическа програма за блокиране на свободния достъп до здравеопазване.