Включи се в изложбата на феминисткия колектив “Леспектра”

Феминисткият колектив “Леспектра” организира фотографска изложба, която цели да повиши и подобри видимостта на лесбийките в България. Изложбата ще представи изкуството на жени от общността, чиито образи ще бъдат уловени от фотографката Йохана Траянова. С изложбата колективът иска да покаже както принадлежността на куиър жените към една общност, така и различията помежду им, като по този начин се противопоставят на стигмата и предразсъдъците. 

Ако искаш да участваш в изложбата, пиши ни до 20 юни! Ако пък се интересуваш, но имаш и въпроси/притеснения, можеш да ни потърсиш в Инстаграм или на Фейсбук страницата ни. Като участници са добре дошли всички цис, небинарни и транс лесбийки от всички възрасти и от цялата страна (или живеещи извън нея, но планиращи да са в България между юни и август). Ангажиментът на участниците ще е около 2 часа, които освен заснемането ще включват и кратко интервю. Всички ще имат възможността предварително да одобрят снимките и текста, които ще бъдат включени в изложбата. Свържете се с нас и на имейл: lespectrabg@gmail.com

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изложбата ще се състои през есента на 2024 г. в София, като колективът планира до края на годината да я представи и в други български градове.