PROUD.bg Review: The Aces демонстрират новооткрита увереност в „Under My Influence“

Инди поп бандата The Aces, която обнадежди феновете на жанра с дебютния си албум „When My Heart Feels Volcanic“ през 2018 година, се завръща с дългоочаквания си втори ход – „Under My Influence“. Албумът продължава мисията на четирите момичета да се докажат като една от най-свежите и интересни групи на модерната сцена. Не би било грешно да ги наречем ‘поп еквивалента на HAIM’.

Стилистично Кейти Хендерсън, МакКена Пети, Алиса Рамирес и Кристал Рамирес ни засипват с поредната доза радиофонични и леснослушаеми парчета, но този път те си позволяват да експериментират с нови елементи и в процеса да преоткрият себе си като по-смели и решителни артисти. Освен очаквания синт-поп, слушателите откриват класически R&B елементи, танцувален фънк и диско, както и умерени намигвания към реге стилистиката.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Основните теми в „Under My Influence“ са предизвикателствата на любовта в модерни времена и търсенето на лична свобода. Ролята на технологиите и мобилните устройства в любовния живот е изопачена в настоятелната „My Phone Is Trying To Kill Me“, а самотата в големия град вдъхновява химновата „Lost Angeles“.

За първи път в творчеството си The Aces използват и местоименията ‘тя’/’нея’ в композициите си, което им придава куиър контекст. Това прави най-силно впечатление в парчетата „Kelly“ и „801“. В „Kelly“ момичетата разказват история за несподелена любов. Пред списание „Gay Times“ групата сподели: „Надяваме се, че песента е с универсално значение, независимо от сексуалната ориентация на слушателите ни. Две от момичетата в групата ни са куиър и затова бяхме директни с тематиката на текста.

„801“, която разказва за първото им посещение на гей клуб в Солт Лейк Сити, е една от най-автобиографичните композиции на американската група. „Отгледани сме в изключително религиозна среда и нито една от нас не пиеше, не пушеше и не беше правила секс през училищните години. Когато отидохме за първи път в гей клуба „Sun Trapp“ животът ни се промени завинаги. Парчето „801“ е вдъхновено от това как успяхме да обърнем гърба на чувството за вина и срам и да започнем да живеем живота си, верни на истинските ни желания.“

Разбира се, останалите композиции в албума също заслужават внимание, а The Aces започват да губят инерция едва към края на албума. С „Under The Influence“ те демонстрират желанието си за развитие, както и новооткритата си увереност, която вероятно ще ги превърне в едно от главните имена на инди-поп сцената.

Слушайте „Under My Influence“ в Spotify