PROUD.bg Presents: Звуците на юни 2019

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. 

Aitana – Spoiler:

 
L’N’Q: House & Disco
 

С дебютния си албум „Spoiler“ испанската певица Aitana доказва, че не всички реалити звезди са еднодневки и че някои от тях могат да правят качествена музика. След като 20-годишната звезда покори рекордите на VEVO за най-гледан клип в Испания през първите 24 часа с „Telefono„, в албума си тя доказва, че смесицата между световен поп и специалната испанска инди жилка ражда чудеса. „Spoiler“ далеч не е перфектен, но е обещаващо начало за Aitana.

Слушай в Spotify

Aurora – A Different Kind of Human (Step 2):

Норвежката певица Aurora продължава стремглаво към вечността с третия си албум „A Different Kind of Human“, който следва стъпките на предшествениците си, но и си позволява да експериментира с нови звуци. Магичната и приказна музика в творбата би паснала в саундтрака на величествено фентъзи. Текстовете изразяват любовта към планетата и природата и призовават за промяна преди неизбежната екологична катастрофа, към която сме се насочили.

Слушай в Spotify

Ingrid Michaelson – Stranger Songs:

След като заподозряхме Ingrid Michaelson в изчерпване (при издаването на коледен албум), тя неочаквано отвърна на удара ни. В заглавието „Stranger Songs“ и шрифта на обложката няма нищо случайно. Певицата е написала песни, вдъхновени от култовия сериал „Stranger Things“ – странна, но и сполучлива крачка. Текстовете съдържат препратки към сюжета, които ще бъдат оценени от почитателите на филма, но и незапознатите ще се припознаят в универсалните чувства в албума. „Stranger Songs“ е поредното успешно прераждане на Ingrid Michaelson!

Слушай в Spotify

The Jonas Brothers – Happiness Begins:

Спорно е дали имахме нужда от реюниън на The Jonas Brothers. Когато той е придружен от толкова приятна музика, обаче, сме склонни да го приемем с отворени обятия. „Happiness Begins“ звучи актуално и модерно, но е и една идея по-атмосферичен и динамичен от старите им албуми. Натрупали опит по отделно със соловите си кариери и групи, братята използват наученото и успяват да извлекат най-доброто от композиторските си умения в новите си песни.

Слушай в Spotify

Madonna – Madame X:

За „Madame X“ вече изписахме много, но няма да пропуснем възможността да ви напомним, че той е най-силния албум на Мадона от „Confessions on a Dance Floor“ насам. Политическата ангажираност на певицата се е смесила с експериментаторския подход, типичен за средното ѝ творчество, а резултатът са някои от най-смелите и оригиналните композиции в кариерата на поп иконата. За „Madame X“ ще се говори още дълго!

Слушай в Spotify