HSBC плаща процедури потвърждаващи пола на служителите си

Компанията иска да насърчи своите служители да бъдат "истинското си аз" на работното място.

Инициативата „2023“ ще позволи на служителите на компанията, техните партньори и деца под 21 години (и над 18 години) да кандидатстват за заплащане на операции за потвърждаване на пола, както и за лечение на психичното здраве, хормонални консултации, логопедична терапия и др.

Обезщетението за полова дисфория„, което ще започне да се прилага от 1 януари, е част от целта на банката да насърчи своите транс и небинарни служители да „бъдат истинската си автентична същност„.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

От HSBC заявиха пред PinkNews: „Нашето многообразие е определяща характеристика на това кои сме и как работим, и ние сме горд и активен поддръжник на клиентите и колегите в широкия спектър на разнообразието от сексуалност и полова идентичност. Осигурявайки достъп до лечение за утвърждаване на пола, ние се надяваме, че нашите транс и небинарни колеги ще могат да бъдат истинската си автентична същност.“

По-рано през 2022 г., когато банката Halifax заяви, че ще позволи на служителите си да носят значки с местоимения, някои хора направиха нелепи заявления, че незабавно закриват сметките си поради така наречените „джендър критични“ възгледи. Подобни твърдения бяха отправени и за новата схема на HSBC, което доказва, че някои хора предпочитат да натъпчат парите си под матрака, вместо да банкират в приобщаваща организация.

По-рано тази година банката HSBC потвърди, че ще спре да събира данни за пола на клиентите, а още през 2017 г. заяви, че не изисква доказателства от клиентите, за да променят пола си. По това време, в стремежа си да „отрази финансовите нужди на транс общността„, тя въведе десет нови полово неутрални титли за клиентите, които можеха да избират измежду Mx, Ind, M, Mre, Msr, Myr, Pr, Sai, Ser или Misc.