Доклад прогнозира значителен ръст на ЛГБТ избирателите в САЩ

"Можем спокойно да приемем, че ЛГБТ американците са и все повече ще продължават да бъдат важен избирателен блок в американските избори", се казва в доклада.

 
Кабинет Дъга – банер
 

Според доклад, предоставен на POLITICO, избирателите от ЛГБТИ+ са на път да се превърнат в един от най-бързо растящите блокове в Америка.

Изследването, проведено от Кампанията за човешки права и Държавния университет в Боулинг Грийн и основано на данни от Бюрото за преброяване на населението в САЩ, показва, че до 2030 г. приблизително всеки седми избирател ще бъде ЛГБТИ+. Изследователите очакват до 2040 г. този дял да нарасне до почти 1 на 5.

Преди междинните избори тази година 11% от населението, което има право да гласува, се определя като ЛГБТИ+. Изследователите отбелязват, че прогнозите са консервативна оценка, тъй като с напредването на възрастта все повече хора продължават да се разкриват.

В доклада се посочва, че динамиката се дължи на нарастващия брой млади избиратели и на повече разкриващи се хора от по-младите поколения. В национален мащаб най-голям е делът на хората от Поколението Z – 27%, следвани от милениалите с 16%, които се идентифицират като ЛГБТИ+. През 2020 г. избирателната активност на младите хора беше с 11 пункта по-висока от тази на предишните президентски избори, а 17 милиона млади хора са навършили или ще навършат 18 години между изборите през 2020 г. и междинните избори през 2022 г.

Въпросите, свързани с правата на ЛГБТИ+, достъпа до аборти и други права, водят тези гласоподаватели до урните тази година, казва Джеф Ветроски, директор на националната кампания на Кампанията за човешки права. Проучване на Кампанията за човешки права от началото на тази година показва, че 42% от тях посочват реформата на имиграционната политика като основен въпрос при избора си за кого да гласуват. Други 22% са посочили нивото на престъпността в техните райони.

В доклада се посочва, че гласовете на ЛГБТИ+ общността могат да окажат влияние в редица държави. Както през 2030 г., така и през 2040 г. се очаква процентът на имащите право на глас ЛГБТИ+ хора да надхвърли средния за страната в Джорджия, Аризона, Тексас, Невада и Колорадо например. В Охайо се очаква най-голяма промяна на процента, който ще скочи от 10% през 2020 г. до 18% през 2040 г.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина