Ден на отворените врати в Rainbow Hub

"Елате с нас под дъгата и се запознайте с дейностите случващи се в общностния ЛГБТИ+ център Rainbow Hub."

Днес, 17-ти юни от 10:00 до 17:00 ч. можете да посетите новият „Rainbow Hub“, ул Гладстон №11 и да се запознаете с дейностите на ЛГБТ организациите и групите за взаимопомощ, които действат в пространството. Ще имате възможност да научите повече за активистките дейности на доброволците, сред които сайта за съвети и помощ на ЛГБТИ+ младежи и техните родители – BraveLab. Ще видите видеа за преживяванията на транс хората и куиър жените в България, които са произведени от гупите ТрансМисия и QueerFemme. Също така ще имате възможност да вземете своето копие от книжката “Юлиан е русалка”, както и много други. По време на събитието ще се запознаете с екипите на Фондациите GLAS, Билитис, Действиe и САФФО, както и ще имате възможност да участвате в дискусия с част от официалните чуждестранни гости на Sofia Pride тази година.

📌 ЗА RAINBOW HUB
Rainbow Hub е общностен център за ЛГБТИ хората в София, и представлява безопасно пространство за физически (и онлайн) срещи, дискусии и консултации, включително с родители на ЛГБТИ младежи. За организацията и поддържането на пространството се грижат фондациите GLAS, Билитис и Саффо.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

📌 ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ
· Проучване на нуждите сред представители на ЛГБТИ общностите в рамките на идентифицираните групи
· Обучение на участниците в групите за повишаване на уменията им за застъпнически действия
· Приложение на придобитите уменията в изпълнение на реални застъпнически действия
· Разпространение на информация за застъпнически дейности и кампании

По-късно през деня, от 18:30, в Network Premium (ул. Ген Гурко 16), може да посетите общностно събиране с отворена дискусия, в която ще вземат участие специалните чуждестранни гости на София Прайд. В нея ще се включат фондации GLAS, Билитис и Действие, както и Тери Рейнтке, член на Европейския парламент. Ще можем да се запознаем и с представители на Gloucestershire Pride, Шведската полицейска служба, фондация ILGA World, както и организаторите на Осло прайд! С тях ще имаме възможност да обсъдим работата си с ЛГБТИК+ общността, да застъпим теми като равенството, движението на ЛГБТИ+ правата и застъпническите дейности, чрез които можем да достигнем равноправие. Дискусията ще се проведе на английски. Дискусията ще бъде последвана от нетуъркинг част и още приятни изненади, които сме подготвили за вас. Вход: свободен.