Черити Кейс от RuPaul’s Drag Race UK споделя за своя ХИВ статус

 
BHK Banner
 

Черити Кейс разкри, че живее с ХИВ в емоционална сцена, част от миналия епизод на RuPaul’s Drag Race UK. Новината превръща Кейс, която е драг дъщеря на победителката в третия сезон на Drag Race Ража, в първата състезателка от Великобритания и третата кралица в международната история на франчайза, която разкрива своя ХИВ статус след Онджайна и Тринити К. Боне.

В трети епизод на сезона Кейс казва, че се е заразила, когато е била на 18 години и е преживяла „наистина мрачен период„.

Преместих се в Лондон, когато бях на 17 години, а когато станах на 18 години, вече бях на сцена и имах невероятни преживявания„, казва тя на Кити Скот-Клаус, докато подготвят тоалетите си за главното предизвикателство в епизода. „Но след това се заразих с ХИВ и ми беше много трудно да се справя с това на 18 години, а аз все още бях дете.

Tя сподели за острите реакции, които е получила от семейство и приятели и хората, които са я обиждали и отхвърляли в различни дейтинг приложения, наричайки я „болна“ и „отвратителна„. Преживяването е имало дългосрочно въздействие. „Вече не ходя по срещи.„, казва Черити пред BBC Three. „Не съм имала връзка от 18-годишна възраст.“ Тя обяснява, че стигмата е била по-лоша от самата диагноза, тъй като терапията прави вируса НЕоткриваем = НЕпредаваем.

Приемам по три таблетки на ден, живея нормално и съм неоткриваема – това означава, че не мога да предам вируса„, казва тя. „Драгът беше огромна, огромна помощ за мен да се справя с тези емоции. Наистина се гордея с това, което съм днес. Чувствам се комфортно с това, което правя, и с това, което съм. И затова съм толкова страстна към драга си, затова влагам всичко в нея и затова прекарвам всеки момент от всеки ден, създавайки нещо, което да ме разсейва от тъмните места, в които съм била, и от тъмните места, в които все още мога да отида.

Важно е човек да се изследва редовно и да знае своя ХИВ статус. Безплатен и анонимен тест за ХИВ може да направите в CheckPoint Sofia понеделник, сряда и петък от 10.00 до 18.00 ч.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина