CheckPoint София дигитализира подкрепата за пациентите си

Сдружение „Здраве без граници“ започна нов проект от началото на януари 2021 г. Проектът „Дигитално дискретни“ има за цел да подобри ефективността на единствената служба в София за безплатни услуги в сферата на сексуалното здраве – CheckPoint София посредством разработване и внедряване на дигитална платформа.

Чрез технологичната иновация ще се създадат условия за по-добро обслужване на пациентите, както и подобряването на онлайн консултирането и цялостно управление на комуникацията с тях.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Платформата ще предоставя възможност за онлайн записване на часове за изследване и консултации, както и онлайн възможност за достъп до резултати от изследвания на клиентите.

Всеки клиент, провел изследване за ХИВ, хепатит или сексуално-предавани инфекции  ще получава индивидуален код, с който ще има достъп до резултатите си онлайн. Това ще намали повторното идване или изчакването на резултати и съответно струпването на клиенти в помещенията на центъра. Също така, благодарение на възможността клиентите да виждат по всяко време хронология и резултати от предишните си изследвания ще им помогне да планират регулярността на посещенията си в центъра (не малка част от клиентите се изследват за ХИВ регулярно през няколко месеца).

Центърът ще създаде и онлайн платформа за консултиране и съветване. Тази услуга не е новост за центъра, който отдавна предлага консултиране по интернет на клиенти, които имат притеснения да посещават консултант на място. Чрез новата услуга ще могат да се записват предварително часове за онлайн консултации. Също така, посредством единната платформа на центъра ще се организират дистанционни групови събития.

Дигиталното клиентско досие ще се използва от екипа на центъра и ще позволява систематизиране на данните за всеки клиент – видове получени услуги, резултати от изследвания, проведени консултации. Особено полезна ще бъде системата за опериране на клиентските досиета за хора, живеещи с ХИВ, които получават услугата „водене на случай“ от екипа на центъра.

Всички дигитални услуги ще се предоставят както и досега – анонимно, с уникален код, съдържащ комбинация от инициали и цифри, без съхранение на лични данни, разкриващи самоличността на клиентите.