Айрис Апфел x H&M: 100 години стил и вдъхновение

H&M обяви своето ново сътрудничество с вдъхновяващата Айрис Апфел. Марката ще организира специално тържество, за да отбележи  100-годишния рожден ден на модната икона по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Колекцията Iris Apfel x H&M е отражение на отличителния стил на Айрис и ще бъде налична в избрани магазини и онлайн на hm.com в началото на следващата година.

Айрис е популярна със своята безкомпромисна индивидуалност, отличителен стил, смели модни избори и креативни дизайни. Тя е истински пример за това, че стилът и вдъхновението могат да бъдат открити навсякъде. Еклектичният стил и влиянието й върху модната общност са само някои от причините модния гигант с радост да си партнира с Айрис. Вече 100 години тя продължава да заема водещо място в индустрията, вдъхновявайки всеки да създаде, отпразнува и приеме своя собствен стил. Пъстрите й визии и смели аксесоари, отличителни за стила й от десетилетия, я превръщат в истинска модна икона.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Колекцията Iris Apfel x H&M съдържа изключителни дизайни за всеки – дрехи и аксесоари, създадени специално, за да подчертаят безкомпромисния и смел стил на Айрис. Ключови за колаборацията са цветни съчетаващи се сетове, костюми, ефирни рокли и искрящи принтове, микс от текстури и интересни кройки и десени. Вдъхновени от наслояващите се и обемни модели, аксесоарите са разнообразни, изобразени с растения, животински десени и съкровища от друг свят. Всички материали използвани за направата на колекцията са рециклирани или от по-устойчиви източници.

Мисля, че H&M е страхотна марка и е водеща в своята сфера – това много ми харесва! Обичам да създавам достъпни ежедневни модели – а това е специалността на шведски бранд!“, казва Айрис Апфел

Повече информация за колекцията ще откриете  на https://www2.hm.com/en_us/life/culture/inside-h-m/iris-apfel-collaboration-2022.html