8 въпроса за 8 март: Видимост за проблемите на транс хората в България

На 3 февруари Гражданската колегия на Върховен касационен съд ще проведе заседание, на което ще определи допустима ли е юридически промяна на пола в България. Преди да се приемат каквито и да е било законови уредби, от изключителна важност е да се вникне в естеството на проблемите, с които транс хората се сблъскват в България. Информационната кампания „8 въпроса за 8 март“ има за цел да даде отговор на част от най-важните въпроси свързани с проблемите на транс общността у нас. Инициатор на кампанията е Михаил Вучков, който също така е автор на изложбата „Другите българки“ и филма „България в транс“.

Информационната кампания предшества изложбата „Другите българки“ и документалния филм „България в транс“, посветени на транссексуалните жени в България. Филмът и изложбата ще бъдат представени на 8 март, 2022 година от 19:00 часа в пространството за културни събития „The Steps“. Всички инициативи са по идея на Михаил Вучков – Mи́шо и подкрепени от Национален фонд „Култура“, фондация „Сингъл степ“ и филантропа Георги Балинов.

 
L’N’Q: House & Disco
 

На въпросите отговарят: Наташа Добрева (Адвокат – Международно право по права на човека), Ана Жукивская (Психолог и координатор „Психологическа подкрепа“ на фондация „Сингъл Степ“), Д-р Момчил Баев (Доктор по социална медицина и управление на здравеопазването), Д-р Ангел Енчев (Пластичен хирург), Пол Найденов(Председател на фондация „Билитис“) и Михаил Вучков – Mи́шо (Автор на изложбата „Другите българки“ и филма „България в транс“).

Всички въпроси и тийзъри за изложбата „Другите българки“ и филма „България в транс“ на Михаил Вучков, може да откриете в неговия канал в YouTube.