Празнуваме разнообразието на всички жени с поредица дигитални комикси

„Месец март не е просто месец на жената, а също и време за борба за справедливост. Нека заедно се преборим за равенство и достоен живот. Подкрепям Не на войната! Шествие за правата на жените и ви каня да се включите в него.“ споделя в социалните мрежи Изи Красимирова. Тя е млад артист, който трогна всички с прекрасните си дигитални  комикси, част от кампания за „месеца на жената“ тази годна, подкрепен от Български фонд за жените.

Въпреки че рисува от дете, едва наскоро Изи събира смелост да споделя изкуството си със света и какъв по-добър начин да го направи от това да подкрепи кауза, в която вярва. „Избрах именно комикс формата за проекта, защото тя не е добре развита в България, а това, което аз харесвам на комиксите е, че с тях можеш да разкажеш една история не само с думи, но и да грабне читателя чрез цветове и динамиката на героите и дори подредбата на самите панели в картината.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Искам да споделя с хората личните си преживяванията като ромка лесбийка и тези на близки до мен жени или хора от маргинализирани групи.“ сподели тя за вдъхновението зад социално ангажираното си изкуство. Проектът е насочен към това да възприемаме месец март, „месеца на жената“, и като месец за борба за равенство и достоен живот на всички жени.

Всяка седмица от месец март, Изи споделя по страница от дигиталните си комикси представящи различни групи жени – лесбийки, бисексуални жени и транс жени, роми, възрастни жени и семейство с децата им.

Може да откриете Изи и прекрасните ѝ илюстрации в Instagram и на нейната Facebook страница.