21 изпразвания на месец, ако искаме да се предпазим от рак на простатата

Добре, юнаци, време е да поговорим за простатата. Чувствителна, но важна тема. Жлезата, която произвежда сперма очевидно ни е много скъпа, но с напредването на възрастта идват и някой засечки в дейността й. Уголемената простата може да предизвика често уриниране, а ракът на простатата е сред трите типа най-разпространен рак сред мъжете в САЩ.

За какво да внимаваме?

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Хранене, физически упражнение и чести медицински прегледи. Освен тези има и много по-приятен метод, наскоро отбелязан от изследователи от университета Харвард.

В изследването „Европейска урология” се посочва, че високи нива на сексуална активност намаляват риска от проблеми с простатата. Проучването е наблюдавало сексуалните навици на 32 000 мъже и в заключение – тези, които се изпразват най-често имат най-малък риск от развитие на рак на простатата.

Но колко често да се изпразваме месечно? 21 пъти според изследователите.

Изследването е открило още, че мъжете, които се изпразват най-малко 21 пъти на ден имат 33% по-малък риск от заболяване.

Все още не е установена причината за това, но учените предполагат, че изпразването извежда токсини извън тялото. Разбира се само изпразване няма да спаси простатата ви. Експертите посочват, че напълняване, тютюн и мазна храна трябва да бъдат спрени.

Какво чакате, захващайте се за работа?!

Линк към изследването.