СОФИЯ ПРАЙД НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА 10 ЮНИ

Следващия месец София ще отбележи 10 години от провеждането на първия прайд в България. Юбилейното издание на най-голямото шествие в подкрепа на човешките права у нас ще се състои на 10 юни, събота, на обичайното място – Паметник на съветската армия. Началото е обявено за 17 ч., а слогънът тази година е “Да прогоним предразсъдъците”.

Организаторите обявиха, че се нуждаят от финансова помощ за провеждането на шествието. Дарения могат да бъдат правени с дебитна или кредитна карта чрез PayPal. За целта може да бъде ползван бутона Donate във Facebook страницата на прайда.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Онези, които предпочитат да направят малко дарение, могат да изпратят SMS с текст SOFIAPRIDE на кратък номер 17 777. За абонати на Telenor, Mtel и Vivacom цената е 1 лв., за потребители на предплатени услуги цената е 1,20 лв. с ДДС. Възможни са и абонаментни дарения на стойност е 2 или 5 лв. месечно.

В дните преди шествието по традиция ще се проведат изданията на Арт и Филмовата седмица на София Прайд, които обещават разнообразна и най-мащабна досега програма.