Disney / YouTube

Звездата от „Малката русалка“ Мелиса Маккарти казва, че нейната Урсула е „100 процента“ почит към драг кралиците

Мелиса Маккарти е в ролята на хлъзгавата морска вещица Урсула в предстоящия римейк на „Малката русалка

Една от най-обичаните злодеи в попкултурата, злата морска вещица Урсула на Дисни, ще бъде изиграна от Мелиса Маккарти в предстоящия римейк на „Малката русалка“ – и според  трейлъра, изглежда, че новото превъплъщение на Маккарти ще бъде достоен отговор на водното чудо на анимационната класика.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В разговор с Entertainment Weekly звездата от „Шаферки“ и „Девет перфектни непознати“ потвърди, че „на 100 процента“ е почерпила вдъхновение от драг кралиците и от драг изкуството за ролята си на крадливата злодейка.

„В мен живее една драг кралица!“, обясни звездата, чиято кариера започва в нощния живот на Ню Йорк като драг кралицата Miss Y.

Маккарти също така разкри, че е използвала усещането за изолация, което е изпитала в разгара на пандемията.

Да запазя хумора, тъгата и остроумието на Урсула е всичко, което искам от един герой – и, честно казано, всичко, което искам от еднa драг кралица.

Широко известно е, че персонажът на Урсула е вдъхновен от легендарната Дивайн, която е звездата във много от филмите на Джон Уотърс, станал известен през 70-те години на миналия век с прогресивните си култови филми като „Множество маниаци“ (1970), „Розово фламинго“ (1972) и „Женски проблеми“ (1974).