HBO Max

HBO Max добавя още едно заглавие в селекцията си със съвременни български филми – „ Петя на моята Петя“

Петя на моята Петя“ става част от селекцията на стрийминг платформата HBO Max с български филми у нас и ще е наличен и за чуждестранна публика в централна Европа.

Петя на моята Петя“ не е биографичен филм, но е изцяло посветен и вдъхновен от личността и поезията на останалата завинаги на 17 поетеса Петя Дубарова, без да разказва за живота ѝ.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Този проект е един от малкото съвременни български игрални филми с млад и почти непознат актьорски състав и тематика и история, насочени към подрастващи зрители. Една от главните роли в него е поверена на младата актриса Александра Костова, позната от „Маймуна“, също наличен в HBO Max, където отново си партнира с Юлиан Вергов, когото виждаме и тук.

Историята в лентата проследява случващото се в конкретен момент от живота на 17 годишно момиче на име Петя, живеещо в град Бургас. Съвременната Петя се чувства предадена от родителите си и е огорчена от несправедливост в училище, което я кара да предприеме рисково гмуркане в морето. Между живота и смъртта, тя има сюрреалистична среща с идола си – легендарната поетеса Петя Дубарова. С помощта на своята класна (Албена Павлова) Петя спасява момичето от видението си.

 

 

HBO Max у нас поддържа и увеличава специална секция със съвременни български филми, обединени в платформата в меню ‚местни продукции‘. Голяма част от 36-те заглавия са достъпни за гледане и на пазарите, в които компанията има директни представителства в Централна Европа, което подпомага българското кино и му дава безпрецедентна възможност да бъде гледано и оценено от чуждестранна публика.

Петя на моята Петя“ е продукция на БЪФ пикчърс на Николай Урумов с копродуцент Концепт студио. Сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Режисьор е Александър Косев, а оператор – Иван Вацов. Музиката към филма е дело на композитора Георги Стрезов. Филмът на Николай Урумов може да се гледа и от публиката в Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Хърватия, Сърбия, Черна гора, Македония, Словакия и Словения.