Жените, които правят секс с жени, свършват много, много по-често

Учени от Университета на Арканзас, САЩ, откриха, че въпреки, че хетеро партньорите правят секс по-често, бисексуалните жени и лесбийките имат повече оргазми – много повече.

Изследването, в което са участвали 2300 души, показало, че шансът жена да стигне до оргазъм е 33% по-голям, когато прави секс с друга жена. Те също така по-често изпитват по няколко оргазма.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Жените в еднопоолви връзки имат по средно 55 оргазма на месец. Това е в ярък контраст с жените в хетеро връзки, които успяват да свършат едва 7 пъти.

Dr Kristen Jozkowski коментира така: „Секс, който включва по-разнообразно сексуално поведение води до повече оргазми при жените.“ А сексът между жени е „вълнуващо разнообразен“, добавя тя.

Учените измерили докладваната честота на оргазми при хора от целия сексуален спектър. Те открили, че хетеро мъжете най-често казват, че „обикновено винаги вършват“ – цели 95%. При хетеро жените обаче това се случва само в 65% от случаите. Тази разлика е добре документирана и в академичните среди се смята, че жените просто стигат до оргазъм по-рядко от мъжете. Оказва се, че това е хетеронормативна теория.

За сравнение, гей мъжете стигат до оргазъм в 89% от сексуалните си актове, а лесбийките – 86%.

Тези резултати идват след миналогодишно изследване, което показа, че гей мъжете и лесбийките са по-добри в секса от хетеро хората.