Запознайте се с Lexii – DJ на предстоящото COCKY парти в клуб ДОМ

Каним те да отпразнуваме новата година за втори път на 2-ри февруари! Kлуб Дом обединява сили с гей медията PROUD.bg, за да съберат най-авангардните и свободомислещи куиър хора на емблематичната дата.

ПРИГОТВИ СЕ ЗА COCKY ПАРТИ С LEXII НА 2-РИ ФЕВРУАРИ В КЛУБ ДОМ

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Внасяйки танци, camp и заразяваща енергия зад пулта, британският диджей и гей сензация LEXII може да бъде видян да пуска на представянето на новата колекция на Mugler, да подгрява Honey Dijon, на фестивала Milkshake в Амстердам или на годишните награди на списание GQ.

Кои са най-големите ти вдъхновения?

Опитвам се да черпя вдъхновение от живота си, от пътуванията си, от хората и сцените, по които съм минавал. Обичам изпълнители, които не се страхуват да размият границите на жанра, за да създадат по-автентично звучене. GIRL UNIT е диджей, когото следвах, докато растях, и който правеше изкуство толкова умело – особено с по-ъндърграунд звучене като дъб с рейв, хаус и куиър енергии. Също така, Byrell the Great в Ню Йорк, който винаги показва на публиката пълния диапазон на нивото на вкуса си. Това е нещото, което се стремя да правя винаги, когато съставям сет, адаптирайки го към моята публика, като винаги запазвам „себе си“ в музиката и атмосферата.

Като модел, танцьор и диджей, как съчетаваш любовта си към модата със страстта си към музиката?

Начинът, по който се появявам всеки ден като себе си, е нагледен пример. Музикалният ми вкус през целия ми живот винаги върви с мода. Аз съм мечтател, винаги си представям сценарии, сетове, събития или моменти – всеки със свой саундтрак и визуалност. Осъществявам тези сънища чрез звука и естетиката си, като ги усъвършенствам чрез проби и грешки. Обичам да поемам рискове, да следвам инстинкта си. Няма такова нещо като лоша идея – нито в музикално, нито в модно отношение.

Има ли специфични елементи или теми, които включваш във всички аспекти на изкуството си?

Когато разбрах как искам да се развивам и да определям визията си, се задълбочих в това, което ме прави „мен„. Израснал съм във Великобритания, усетил съм влиянието на рейв, куиър и цветнокожата култура, неразделна част от които е физиката на движението. Като ги имам предвид, когато създавам каквото и да е, дори една идея, се стремя към автентичност в изкуството си. Този подход ми помага да се чувствам здраво стъпил на земята, особено ако някога се почувствам изгубен.

В динамичните светове на диджейството и модата имаш ли идоли или модели за подражание, които значително са оформили артистичния ти път?

AALIYAH е една от иконите ми. Склонен съм да черпя много вдъхновение от изпълнителите на RnB сцената, особено от епохата на 90-те и 2000-те години както във Великобритания, така и в САЩ. Стилът и звученето ми са повлияни от мъжете и жените в RnB стила, особено от момчешките и момичешките групи, както и от филмите от този период. В музикално и стилово отношение.

Как те са повлияли на стила и звученето ти?

Харесаха ми градските силуети от 90-те години и начинът, по който показваха плътта, по начин, който беше секси и мъжествен, но и женствен. Ставаше дума повече за усещането, отколкото за пола, а стилът винаги прозираше – от рапърите от 90-те години в торбести момчешки костюми, до RnB певиците от 2000-те години в кожени костюми и змийска кожа – цялостната естетика беше важна и прилягането на тялото, а не полът на дрехите.

В звуково отношение съм привърженик на вокалите, рапа, словото – RnB рифовете и те винаги се прокрадват в повечето ми сетове с модернизирани, ударни елементи, тъй като съм и голям любител на хауса и техното. Също така обичам и нова музика и всичко, което въплъщава увереност или суровост.

Дизайнер, с когото мечтаеш да работите?

Prada

Вземете билет за горещото парти още днес от мрежата на ePayGO

Събитието се организира от фондация GLAS, с подкрепата на Absolut и медийната подкрепа на PROUD.bg, в сътрудничество с клуб Дом представят партито COCKY. Партито е и в подкрепа на София Прайд 2024, като част от приходите от входа ще отидат за провеждането на най-голямото шествие за човешките права у нас.