Три стипендии за куиър участници в ателие по превод

Фондация „Елизабет Костова“ и фондация GLAS предлагат три стипендии за куиър участници в ателие по превод на фондация „Елизабет Костова“ на 13-14 и 20-21 май в София.

Ателието е насочено към преводачи на художествена литература от английски на български език и обратно. Тазгодишната програма на ателието по превод включва превод на проза с Александър Маринов-Санчо, Анджела Родел, Бистра Андреева, Владимир Молев, Владимир Полеганов, Екатерина Петрова, Иглика Василева, Изидора Анжел, Мария Пипева, Надежда Радулова, Петя Петкова, Стоян Чапразов и Том Филипс и превод на поезия с Ангел Игов, Джонатан Дън и Димитър Кенаров.

 
L’N’Q: House & Disco
 

По време на събитието участниците ще могат да се срещнат с издателите Виктория Бисерова (изд. „Ентусиаст“), Гергана Димитрова (изд. „Лист“) и Сюзан Харис (Words Without Borders).

Един от участниците ще бъде удостоен с втората стипендия за превод на африкански автори „Стефан Аврамов“ в размер на 1 000 лева, а тази година, с подкрепата на фондация GLAS, ателието ще връчи и три стипендии за участници от ЛГБТИ+ общността.

Крайният срок за кандидатстване: 25 април, а повече информация как да кандидатствате ще откриете на адрес ekf.bg/news/article/292