„Спалнята на Нево“ – изложба от Невелин Иванов

Втората самостоятелна изложба на Невелин Иванов продължава да разглежда темата за психическото здраве, представена в първия му самостоятелен проект – „Ако имах прасе, щях да го кръстя Нево„. Авторът, успял да сподели за проблемите си, свързани с булимията, вече е намерил начин да го преодолее.

Приел тялото си и дори обикнал образа си, но на каква цена? 

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Преодоляването на едно състояние бива заместено с друго – постоянното желание за секс. Този проект има за цел образно да вкара публиката в най-интимните кътчета от съзнанието на автора като символно го пренесе в спалнята му. Мястото, където сме наистина себе си. Спалнята като поле за анализиране и осмисляне на голото тяло, както и пространство за вглеждане в самите нас. Нуждата да си харесван, желан, обичан се превръща в зависимост.

Защото какъв по-добър начин има да харесаш самия себе си, ако не през другите?

Чрез бродирането и постоянното проникване на иглата в плата, напомнящо акта на пенетрация, авторът изобразява различни части от тялото си върху възглавници и приканва публиката да си легне с него. Върху две канави авторът е избродирал свои автопортрети, правейки препратка както към живописта, така и към психоанализата и вглеждането навътре. Пристрастеността към собствения образ е завзела пространството, за да се превърне в художествено произведение. Автор на изложбата е Невелин Иванов, с куратор Андрея Гандева и креативен медиатор Мариела Гемишева.

Откриването на „Спалнята на Нево“ е утре, 18-ти януари, от 18:00 до 21:00. Това е първата за 2024 изложба в галерия Little Bird Place.