Sofia LGBTI Community Fest 2018 ще се проведе от 10 до 15 декември

Ще запомним 2018-та като годината на анти-джендър истерията. През изминалите 10 месеца правата на ЛГБТИ хората и жените бяха непрестанно атакувани и поставяни под въпрос. Думата “джендър” беше иззета от феминисткото и куиър движение и беше превърната в най-разпространената обида в България. Агресията, речта на омраза и нападенията срещу общността ни нараснаха, а липсата на публична и политическа подкрепа бе по-видима от всякога.

Как да отвърнем на тази омраза? За нас отговорът е лесен – като се събираме, като се организираме и забавляваме. Можем да отвърнем единствено като бъдем сплотена общност, която не се предава и крои заедно планове за бъдещето. Затова ще изпратим 2018та подобаващо с цяла седмица куиър събития: уъркшопи, изложби, танци, игри и партита с участието на местни и международни артисти и активисти. Време е джендърите да отвърнат на удара!

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

И тази година мотото на фестивалът е “от общността за общността”, затова каним всеки, който има идеи за реализирането на уъркшопи, изложби, прожекции, пъформанси, танци или друг вид събитие, или който иска да се включи като доброволец в екипа на фестивала, да се свърже с нас. Фестивалът има нужда от вашите свежи идеи, които ще се постараем да превърнем в реалност заедно! Както винаги, доброволците са движещата сила на феста, и тази година отново имаме нужда от хора, които да допринесат с: превод от английски на български и обратно, логистични задачи (подреждане на изложби, раздаване на флаери) и други. Организаторите канят желаещите да се свържат с тях до 15 ноември на: g.filipova@bilitis.org

Не се колебайте да се свържете с нас с въпроси и предложения! Всеки е добре дошъл да се запознаем в приемното време на Rainbow Hub: вторник и четвъртък от 15:00 до 18:30 на улица Любен Каравелов №24, ет. 1.