Премиера на българския филм „Думи на омраза и любов“ на 25 юни

Филмът „Думи на омраза и любов“ ще бъде представен за първи път на 25 юни (петък) от 20:00 часа в двора на къщата на ул. Шипка 23 (вход от ул. Марин Дринов). В него се преплитат историите на трима души, които на пръв поглед нямат нищо общо – пенсионираната учителка Бети, младия лекар Мирослав и артиста Иво. Отвъд очевидните разлики, обаче, има нещо съкровено, което ги свързва – всеки от тях познава по особен начин силата на омразата и любовта, на думите, които могат да сломяват или да вдъхват надежда.

Входът е свободен. След прожекцията ще се проведе разговор с участниците и авторите на филма. Сценарият на филма е дело на Ема Констатинова (която е и режисьор на проекта) и Георги Тошев, а продуцент е Фондация GLAS.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Георги Тошев е журналист и автор на 47 документални филми. Сред популярните му телевизионни проекти са “Преди обед”, “Другата България”, “непознатиТЕ”, “Децата на другата България”, “Като на кино” (bTV), работил е за БНТ, Нова, BBC, ARTE, ZDF. Автор на 11 книги, сред които за Цветана Манева, Невена Коканова, Стефан Данаилов, Наум Шопов, ABBA, Катя Паскалева и други.

Ема Константинова работи в сферата на аудиовизията вече близо 20 години и е доцент и ръководител на специалност “Филмово и телевизионно продуцентство” в НАТФИЗ. Режисьор е на десетки документални филми, редица телевизионни проекти като “Малкото голямо четене”, “Кастинг” и “Европейци”, мултимедийни спектакли и видео клипове. С Георги Тошев я свързва дългогодишна съвместна работа, плодове на която са внушителен брой филми от поредицата “Непознатите”, както и документални портрети за личности като Борис Христов, Пласидо Доминго, Емил Чакъров, Соня Йончева, Арабел Караян, Лили Иванова, Ал Бано, Силви Вартан, Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова, Катя Паскалева, Кристо, Марина Абрамович и много други.