Следствието съобщи причината за смъртта на Чери Валънтайн

Звездата от британското издание на RuPaul’s Drag Race Чери Валънтайн е отнела живота си на 28 години, след като се е „борила“ със славата, стана ясно по време на разследване.

В четвъртък на изслушването беше съобщено, че Чери Валънтайн е била намерена обесена в апартамента си в Северен Лондон от нейната приятелка и съквартирантка Кейт на 18 септември миналата година. Смъртта ѝ бе обявена на 23 септември.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Джордж Уорд, който е човекът зад образа на Чери, е отнел живота си, докато съквартирантката му е била на концерт. След завръщането си тя открила закачалка за дрехи, която блокирала вратата на стаята на Уорд, и бележка с надпис: „Кейт, моля те, прочети това и не влизай„, се казва в разпита.

След като отворила вратата, Кейт се обадила на службите за спешна помощ, които не успели да реанимират Уорд. В стаята на Уорд са намерени три страници А4 с предсмъртни писма, едното от които е адресирано до Кейт, а другите две – до семейството му и неуточнени лица.

Съдът в Северен Лондон чу как Уорд се е „борил с нарастването на славата и увеличаващото се обществено внимание„, след като е участвал във втория сезон на RuPaul’s Drag Race UK по BBC Three. Той също така е и звездата на документалния филм „Gypsy Queen and Proud„.

Приятел на Уорд обясни, че екстравагантността му може да е била „маска„, зад която той се е криел, и сподели, че преди това се е „борил“ с депресията.

Уорд, който е използвал местоименията „той/тях“ извън драг, е бил „отритнат“ от семейството си на 18 години, след като се е разкрил. Наскоро, обаче, той е „възобновил“ отношенията си със семейството си, което произхожда от малка общност в Дарлингтън, графство Дърам.

След смъртта на Уорд, близките му започнаха набиране на средства за провеждане на публично бдение в чест на трайното му наследство.