САЩ: Полицията разследва видео с двама мъже, които правят секс в залата за изслушване на Сената

Изтекло видео, за което се съобщава, че е заснето в офис сградата на Сената на Capitol Hill, разпали широка полемика и внимание в социалните мрежи. За съществуването на видеото пръв съобщи в петък крайнодясното издание The Daily Caller. Във видеото се виждат как двама мъже правят секс в залата за изслушване на Сената, където обикновено сенаторите водят официални дела и разпитват свидетели. Клипът включва кратък кадър с печата на Сената на стената.

Знаем за това и го проучваме„, заяви говорител на полицията на Капитолия пред The Advocate в петък вечерта в отговор на молба за коментар.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Служителят на Сената, обвинен в заснемане на видеото, заплашва със съдебни действия. Ейдън Мейз-Церопски, законодателен помощник на сенатор Бен Кардин (окръг Колумбия), не засегна директно съдържанието на видеото в публикацията си в LinkedIn, публикувана малко след като записът излезе в мрежата.

Въпреки че някои от действията ми в миналото показаха лоша преценка, аз обичам работата си и никога не бих проявил неуважение към работното си място. Всички опити да се характеризират действията ми по друг начин са злонамерени и ще проуча какви правни действия мога да предприема по тези въпроси.“ пише Мейз-Церопски.