#Проучване: Повечето гей мъже в България са сингъл и не знаят своя ХИВ статус

По-голямата част от гей мъжете в България са сами, т.е. не са във връзка. Ако гей браковете бяха легални обаче, мнозинството би искало да се омъжи. Значителен дял от мъжете, които правят секс с мъже, не знаят своя ХИВ статус или не си правят редовни изследвания. Голяма част също така не знае или не се е интересувала откъде може да намери помощ и лечение при положителен резултат.

Това са някои от изводите от непредставително онлайн проучване, проведено от гей блогъра Bulgayrians.com в средата на миналата година. В анкетата са участвали около 800 души от цялата страна. Резултатите от изследването станаха ясни в началото на тази година, а PROUD.bg публикува синтез на данните, предоставени ексклузивно от Bulgayrians.com

 
L’N’Q: House & Disco
 

Макар и непредставителни, данните показват интересни тенденции сред българските гей мъже и са една от малкото подобни анкети, правени сред тази група граждани у нас. Изводите са обособени в четири основни теми: интимен живот, сексуално здраве и култура, личен живот, и онлайн поведение.

Споделете вашите мнения и наблюдения в коментарите под статията. Припознавате ли сте в картината, която обрисува изследването?