„Четири Живота“ – новият мини сериал на BBC, който разглежда случая на „Убиецът от Grindr“

Сериалът в три части „Четири Живота“ започна в понеделник, 3 януари по BBC One и проследява семействата на младите жертви по случая „убиеца от Grindr“ и отчаяните им опити да разкрият истината за смъртта им. Младите гей мъже Антъни Уолгейт, Габриел Ковари, Даниел Уитуърт и Джак Тейлър бяха убити в периода 2014 – 2016 от Стивън Порт. Порт става известен като „убиецът от Grindr“, защото използва популярната дейтинг мрежа, за да „примами“, упои, изнасили и убие младите мъже.

В драматичния мини сериал вниманието се насочва по-специално към това как майката на първата от жертвите на Порт непрекъснато се опитва да окаже натиск върху полицията да обърне повече внимание на подробностите около смъртта на 23-годишния ѝ син. За съжаление, серийният убиец от Grindr успява да убие още трима млади мъже, преди Порт, който сега е на 46 години, най-накрая да бъде вкаран зад решетките завинаги.

 
L’N’Q: House & Disco
 

В ново интервю Сак, майката на първата жертва, обяснява, че сега може да спи спокойно благодарение на работата, извършена по продукцията, за да разкрие пълната история на нейните битки, за да накара полицията да се отнесе по-сериозно към смъртта на синът ѝ Уолгейт. Тя каза пред The Sun: „След това сънувах кошмари и се чудех: „Можех ли да направя нещо друго? И накрая разбрах, че не съм могла, защото нямаше значение какво съм направила или какво съм казала – те просто не искаха да разследват и просто не им пукаше. Той буквално се измъкна от правосъдието с убийство за толкова дълго време. Това разследване и тази драма извадиха голяма буца от гърдите ми.

Актьорът Стивън Мърчант заяви, че не е имал желание да се срещне със Стивън Порт, преди да го изиграе в сериала „Четири живота„, и е бил твърдо решен да не дава „допълнителна слава“ на серийния убиец от Grindr. Подобно на Мърчънт, в края на миналата година в интервю относно ролята ѝ в „Домът на Гучи“, Лейди Гага разказа, че твърдо е отказала да се срещне с реалната личност зад своята героиня Патриция Гучи, за да не дава „допълнителна гласност на една престъпна личност„.

Първоначално премиерата на „Четири живота“ беше планирана за 2020 г., но се наложи да бъде отложена заради допълнително разследване на работата на столичната полиция по престъпленията на Стивън Порт.